Öncelikle marsala renginin nereden geldiğini söylemekte fayda var. Marsala, İtalya’da bir liman şehri ve özel olarak ürettiği “Marsala Şarabı” ile çok meşhur.
İşte, Pantone’nin seçtiği marsala rengi adını buradan alıyor. Bordonun ağır bastığı marsala, geçen senenin rengi orkide ile karşılaştırıldığında çok daha fazla kabul göreceğe benziyor çünkü kadınlar kadar erkeklerin de modada bu renge ilgi göstereceği tahmin ediliyor.









 Pantone renk akademisi, 2015’in rengi olarak “marsala”yı seçti. Hadi o zaman marsalayı yakından tanıyalım! 10 Ocak 2015 Cumartesi Her yıl bir rengi seçerek modada trend yaratan Pantone, 2015 için kızıl tonlar içeren şarap kırmızısını seçti. Bu renge marsala deniyor. Modada Geçtiğimiz aylar içinde moda haftalarında marsala ile çok karşılaştık aslında. Ünlü tasarımcılar 2015 ilkbahar koleksiyonlarını sergilerlerken bu renge çok önceden göz kırpmışlardı. Daniel Silverstain, Herve Leger by Max Azria, Dennis Basso ve Vivienne Westwood akla ilk gelenlerden...

 Ünlülerin tercihi :Marsala 

Miranda Kerr, Emma Stone, Beyonce, Taylor Swift, Blake Lively, Olivia Palermo gibi trendsetter’lar aslında uzun süredir bu rengi kullanıyorlardı. Özellikle kırmızı halı davetlerini düşünürseniz, tek parça gece elbiselerinde marsalanın ne kadar şık göründüğünü anımsayabilirsiniz. Ve... Makyajda Aslında marsalanın makyaj trendlerinde ilk kez yer alışı bu değil. 90’larda pek çok ünlü yıldız bu renkte ruj kullanıyordu. Jennifer Aniston, Shannen Doherty (Evimiz Hollywood’da dizisinde bol bol marsala rengi ruj sürüyordu!) ve Britney Spears’ın 1998’deki imajı... Peki, son yıllarda marsala makyajda nasıl kullanıldı? Marsala yoğun ve tek başına oldukça keskin bir renk olduğu için, ruj olarak kullanacaksınız koyu bir marsala rengi ruj ile başrolü dudaklara verip makyajın geri kalanını daha hafif yapabilirsiniz. Örneğin 2014’te 'Wish I Was Here' filminin galasında Kate Hudson aynen böyle yapmıştı! Koyu dudakları ile seksi ve çok vamp bir görüntüsü vardı. Göz makyajında marsalanın yeşil ve ela gözleri iyice vurguladığını biliyor muydunuz?

 Kristen Stewart elbette bunu biliyor ve 2013 Met Gala’da yaptığı göz makyajı hala dillerde... Gözlerde yoğun şekilde kullanılan marsala rengi ve nude dudaklar ile çıplakmış gibi görünen ten... Daha imza bir makyaj olamazdı! Bizim en favori makyaj stillerimizden biri.

 Marsalayı göz makyajında çok iyi kullanan isimlerden biri de Rooney Mara. Mara, 2013 New York Film Festival’inde buğulu marsala rengi göz makyajıyla büyülemişti adeta! Mara’nın da Stewart’ında bu yoğun göz makyajlarındaki ruj tercihi ise elbette nude idi. Yanaklara gelince.. Marsala allık olarak kullanılır mı diyenlere cevap basit: Lütfen Jamie Chung’ın 2014 Virgin America fotoğraflarına bakın. Çok hafif uygulanmış marsala rengi allık ile nasıl taze ve canlı görünüyor.
 Marsalayı dengeli kullanırsanız hem gündüz makyajında hem de gece makyajında rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Bu renk iddialı olduğu kadar sofistike ve şık havasıyla makyajda dengeleri alt üst edeceğe benziyor..
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *