Ülkemiz için en önemli gelir kaynağı olan turizmin en önemli kalemlerinden yemeiçme üzerine ben de ülkemizin en çok turist alan şehri İstanbul’daki ciro rekortmenlerini ele aldık. Ciroları gördükten sonra sektörün ne kadar geliştiğini, ucunun ne kadar açık olduğunu önümüzdeki yıllarda hep birlikte göreceğiz.





Reina 44 MİLYON TL 
Evet o bir gece kulübü ama yerli yabancı sokaktan çevirdiğin 10 kişiden 8’i Reina’ya çok farklı anlamlar yükler. İstanbul denilince akla gelen bir marka, hatta İstanbul’un alamet-i farikalarından biri. Gerek konumu, gerek kalitesi ve başarılı yönetimi ile İstanbul gece hayatının dünyaya açılan kapılarından. Hafta içi 200 kişi ağırlayan Reina, hafta sonu beş bin kişiyi ağırlayarak bir rekora imza atıyor.





Yabancıların tercihi Sunset 32 MİLYON TL 
İstanbul'da fine dining denilince ilk akla gelenlerden birisidir Sunset. Barış Tansever’in sahip olduğu mekân, Ulus sırtlarındaki konumuyla 1994 yılından beri sosyetenin ve iş dünyasının en uğrak noktalarından bir tanesi. Özellikle dünyaca ünlü şef Takamura’nın suşi yorumları ve şarap kavı konusunda tek olduklarını söyleyebilirim.





En çok konuşulan etçi Nusret 36 MİLYON TL 
Steak denilince akla gelen markalardan biri olan Nusret, ilk açıldığı 2010 yılından bu zamana popülaritesini, mekânlarını ve kazancını artırdı. 2012 yılında Doğuş iştiraki D.ream bünyesine katılan marka bugün sadece steak house değil burger konseptinde de hizmet veriyor.




Şehir kulübü Papermoon 26 MİLYON TL 
Akkök Ailesi’nin 1996 yılında Akmerkez’in altında açtığı bu İtalyan restoranı, ilk açıldığı günkü heyecanıyla yoluna devam ediyor. Geçen zaman içerisinde İtalyan restoranı kimliğini koruyup kemikleşen müşterisi ile şehir kulübü olma yolunda ilerledi. Böyle diyorum çünkü mekân sadece lezzet dağıtmıyor.




Ulus sırtlarında bir klasik Ulus 22 MİLYON TL 
İstanbul eğlence hayatında klasik olmuş mekânlardan şüphesiz bir tanesi de Ulus 29’dur. Metin Fadıllıoğlu’nun ve ekibinin başarısı, değişen eğlence hayatına ayak uydurmasında gizli. 1993 yılından bu zamana kendine değer katarak günümüze ulaşan bir marka Ulus 29. Ulus Parkı’nın içerisindeki konumuyla Boğaz’a adeta tepeden bakan mekân, haftanın 7 günü hizmet veriyor.

Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *